Om mig

Mitt foto
En biker är jag visst det med den betydelsen att jag gillar att susa fram på vägarna om somrarna med solen i ryggen, doften av koskit i näsan och dånet av motorn och vinden i öronen, med eller utan särskilt mål för resan. Men jag är också mamma till två små underbara flickor, sambo med en ståtlig karl och matte till två lurviga katter. Här skriver jag vad helst som faller mej in bara för att jag tycker om att skriva.

onsdag 1 augusti 2012

Action!

Två glada soldyrkare finner en plats i lä på en ö i för dagen blåsiga Vänern och slår sej till ro.
Fram på eftermiddagen blir de hungriga och tänder därför grillen. I samma stund som korven läggs på får soldyrkare 1 se att båten beter sej lite konstigt och skyndar sej dit för att kontrollera.
Det visar sej att ankaret släppt och båten ligger och slår mot berget så Sd1 försöker dra i ankaret för att spänna upp igen. Men det vill sej inte, till slut står Sd1 med ankaret i handen och får då kalla på förstärkning. Sd2 kommer till undsättning.
De kastar loss och kör ut en bit för att slänga i ankaret igen och lägga till på nytt.
Detta blev besvärligt, vinden hade bytt riktning sedan de kom och blåste nu med friska tag.
Medan de cirklar där för att försöka komma på rätt kurs mot berget, smått stressade av att vinden bråkar så och  korven ligger ju på grillen, så får de se en fiskmås som dyker mot korven! Detta ökar på stressen ytterligare, de är ju så hungriga! Förbannade på måsen som hovrar över grillen kommer de äntligen på rätt kurs mot berget igen, Sd1 är djupt koncentrerad på körningen och ropar ut order till Sd2:
-Kasta ankar! Skynda dej fram och ta emot oss!
Sd2 kastar ankar, skyndar sej fram i fören, gör sej redo för att hoppa iland, hoppar och... fastnar med foten i relingen, dyker framåt och försvinner!
Sd1 blir iskall, ser inte Sd2 någonstans, ropar:
-Hur går det?
Sd2 känner efter, får se sin ena sko flyta förbi och svarar därför klagande:
-Det går inte bra!
Sd1 blir ändå lättad av svaret och strax därefter kravlar Sd2 upp på land och brister ut i skratt.
Skon fångas in med båtshaken, de förtöjer båten och skyndar sej sedan till grillen.
Till bådas förtjusning har måsen inte lyckats ta en enda korv så de dukar upp till festmåltid med aningens kolsvarta korvar (på ena sidan) och fortsätter njuta av dagen.

Hmm, känns nästan som ett manus till en snabbspelad svartvit stumfilm :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar